+ (385) 42 492 950         Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.      

Fine'sa Grupa sudjelovala je na 3. stručnom skupu za razvoj hrvatskog povrćarstva „Hrvatsko povrće“ koji se održao od 29. studenog do 1. prosinca 2017. godine u LifeClass Termama Sveti Martin u organizaciji Gospodarskog lista i Društva agrarnih novinara Hrvatske.

 

IMG 9434

S obzirom na treću godinu održavanja, a uzimajući u obzir posjećenost, može se reći da je stručni skup izvrsno primljen među proizvođačima povrća. Na stručnom skupu bili su istaknuti problemi na koje se nailazi u povrćarskoj proizvodnji, a isto tako prezentirane su aktualnosti te noviteti i inovacije u poljoprivredi.

Program skupa odvijao se kroz plenarna izlaganja i rad u sekcijama:

  • Aktualnosti u proizvodnji povrća
  • Potencijal hrvatskog turističkog tržišta u plasmanu hrvatskog povrća
  • Zdrava i sigurna hrana i kako je proizvesti?
  • Nove tehnologije u proizvodnji povrća
  • Od ideje do realizacije investicije u proizvodnji povrća.

IMG 9417

Uz prisutstvo brojnih stručnjaka iz područja agronomije, ali i ekonomije te samih poljoprivrednika održani su okrugli stolovi na kojim se raspravljalo o pitanju povećanja konkurentnosti proizvođača povrća u Hrvatskoj i promociji hrvatskih poljoprivrednih proizvoda, poticanju novih ideja i financiranju poljoprivrednih djelatnosti, poslovanju OPG-ovaca sa hotelima, te potencijalima i budućnosti proizvodnje krumpira u Hrvatskoj.

U sklopu sekcije „Od ideje do realizacije investicija  u proizvodnji povrća“ predsjednik uprave Fine'sa Grupe g. Libor Weiser održao je predavanje pod nazivom „Oblici financiranja investicija i obrtnog kapitala“ dok je g. Kristijan Mavrek, vanjski suradnik Fine'sa Grupe,  održao predavanje „Od ideje do realizacije projekata uz pomoć EU fondova za poljoprivredu iz Programa ruralnog razvoja RH“. Nakon održanih predavanja, predstavnici Fine'sa Grupe sudjelovali su na okruglom stolu „Kako poticati nove ideje i poduzetne povrćare i financiranje u poljoprivredi“. 

IMG 9427

Fine'sa Grupa prepoznala je razloge održavanja ovakvog stručnog skupa sudjelovanjem u njegovoj organizaciji te prezentiranjem usluga poslovnog savjetovanja i komercijalnog financiranja najznačajnijim proizvođačima povrća u Republici Hrvatskoj.

IMG 9429

Pročitano 3477 puta

Kalendar

«Travanj 2020»
PonUtoSriČetPetSubNed
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

 

Finesa-grupa.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.