+ (385) 42 492 950         Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.      

Sadržaj izdvojen po datumu: Veljača 2018

Ponedjeljak, 26 Veljača 2018 13:59

Bespovratna sredstva u vinarstvu

Ovih dana naš klijent VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO „TOMŠIĆ“ iz Železne Gore (Štrigova) zaprimio je Odluku o isplati projekta „Ulaganje u opremanje vinarije Tomšić“ koji je sufinanciran u sklopu programa Vinske omotnice kroz mjeru Investicija u vinarije i marketing vina. Agencija će korisniku isplatiti bespovratna sredstva u iznosu od 651.870,10 kuna. U sklopu projekta nabavljena je nova oprema za vinarstvo kao što je preša, puniona, inox posude, čepilica, peračica boca i drugo ukupne vrijednosti 1.319.554,66 kuna. Provedbom predmetnog projekta od strane stručnog tima Finesa Grupe d.o.o. unaprijedit će se i modernizirati proizvodnja vina te cjelokupno poslovanje vinarije „Tomšić“.

Čestitamo našem klijentu i želimo mu puno uspjeha u daljnjem poslovanju!

Objavljeno u Finesa press

Poduzeću NTH Mobile d.o.o iz Varaždina odobreno je 925.527,27 HRK potpore iz Europskog fonda za regionalni razvoj za realizaciju projekta „Jačanje konkurentnosti poduzeća NTH Mobile kroz nastupe na međunarodnom sajmu“, prijavljenog u lipnju 2017. godine na javni poziv „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova“, a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Dodijeljenom potporom, društvu će biti sufinancirani troškovi najma izložbenog prostora, postavljanja i uređenja štanda, prijevoza, smještaja u hotelu, izrade analize tržišta te promotivnih materijala na sajmu Mobile World Congress u Barceloni 2018. i 2019. godine¸ što će doprinijeti povećanju konkurentnosti i većoj prepoznatljivosti poduzeća.

Uz pomoć stručnog tima Fine'sa Grupe, projekt je uspješno pripremljen i predan u lipnju 2017. godine.

Čestitamo našem korisniku i želimo mu puno uspjeha u daljnjem poslovanju!

Objavljeno u Finesa press

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, 15.02.2018. godine objavila je novi natječaj iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja za tip operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.“

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po ovom Natječaju iznosi 360.000.000,00 kuna od čega:

 • 200.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor ratarstva
 • 70.000.000,00 kuna za ulaganja u proizvodnju šećerne repe
 • 70.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor vinogradarstva
 • 20.000.000,00 kuna za ulaganja u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija, a prihvatljivi su projekti za ulaganja u sektor ratarstva (uključujući industrijsko, ljekovito, začinsko i aromatično bilje), sektor vinogradarstva te u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.

Zahtjev za potporu se sastoji od dva dijela i korisnik ga podnosi u dvije faze. Prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 15. ožujka 2018. godine od 12:00 sati do 16. travnja 2018. godine do 12:00 sati. Rok za podnošenje Potvrde o podnošenju prvog dijela zahtjeva za potporu počinje teći od 15. ožujka 2018. godine od 12:00 sati do 16. travnja 2018. godine do 12:00 sati.

Za detaljnije informacije o korištenju bespovratnih sredstava kontaktirajte Fine'sa tim koji će Vas provesti kroz cjelokupni proces projekta od razrade ideje do uspješnog završetka projekta.

Objavljeno u Finesa press

U sklopu javnog natječaja za dodjelu sredstava za programe inovativnog zapošljavanja kojeg je raspisao Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u 2017. godini, društvu Vizija odobreno je 1.185.807,53 HRK što je intenzitet potpore od 100%.

Društvo će odobrena sredstva uložiti u nabavu i ugradnju novih tehnologija i opreme u svrhu inovativnog zapošljavanja osoba s invaliditetom. Nabavljeni uređaj za razvijanje klišeja termalnim postupkom osigurat će povećanje kapaciteta proizvodnje, rast prihoda te stvoriti preduvjete za zapošljavanje još jedne osobe s invaliditetom na poslovima grafičke pripreme.

Projekt je uspješno pripremljen i predan u listopadu 2017. godine uz pomoć stručnog tima Fine'sa Grupe, a s realizacijom projekta kreće se odmah po potpiru Ugovora koje se očekuje sredinom veljače.

Čestitamo našem klijentu i želimo mu puno uspjeha u daljnjem poslovanju!

Objavljeno u Finesa press

U četvrtak, 8. veljače 2018. godine Općina Nedelišće je sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala ugovor kojom će se financirati projekt rekonstrukcije građevine infrastrukturne namjene, prometnog sustava - „glavne“ prometnice u naselju Pretetinec.

2222

Korisnik je u suradnji sa stručnim timom KAJA Consulting d.o.o., članicom Fine'sa Grupe d.o.o. pripremio projekt ukupne vrijednosti 1.473.843,80 u okviru podmjere 7.2. „Ulaganje u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“, operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

Čestitamo našem klijentu i želimo mu puno uspjeha u daljnjem djelovanju!

333333

Objavljeno u Finesa press

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je dugoiščekivani Poziv na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP. Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća, a intenziteti potpora su 35 - 45% za regionalne potpore, 50% za savjetodavne usluge i sudjelovanje na sajmovima te 60-70% za usavršavanje. 

Poduzetnicima je na raspolaganju 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava, pri čemu najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 500.000 kuna, a najviša 15.000.000 kuna za sljedeće prihvatljive troškove:

 • ulaganje u materijalnu i nematerijalnu imovinu (priprema, krčenje zemljišta, gradnja, rekonstrukcija, modernizacija zgrada, nabava novih strojeva, opreme, alata, radnih vozila, nabava hardvera, softvera, nabava patenata, autorskih prava...)
 • sudjelovanje na sajmovima,
 • potpore za usavršavanje,
 • savjetodavne usluge koje pružaju vanjski konzultanti.

Projektni prijedlozi mogu se podnositi najranije od 03. travnja 2018. godine. Za detaljnije informacije o korištenju bespovratnih sredstava kontaktirajte Fine'sa tim koji je u prethodnim natječajima uspješno ishodio bespovratna sredstva te će i za Vas provesti cjelokupni proces projekta od razrade ideje do uspješnog završetka projekta. 

Objavljeno u Finesa press

U Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske po prvi puta je otvoren natječaj 6.2.1. „Potopra ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ za provedbu podmjere 6.2.. Svrha natječaja je stvaranje novih, nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz održavanje postojeće zaposelnosti ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na tome natječaju iznosi 187.787.500,00 HRK, a visina potpore po korisniku iznosi 375.575,00 HRK. Natječaj je otvoren do 23. travnja 2018. kada je i zadnji rok za podnošenje Zahtjeva za potporu.

Predmet natječaja je dodjela bespovratnih sredstava za ulaganje u:

 • sektor prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda u skladu s propisima koji uređuju ovo područje
 • sektor pružanja usluga u ruralnim područjima, u skladu s propisima koji uređuju svako pojedinačno područje, a koji može obuhvaćati:
  • usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima
  • usluge u društvenim djelatnostima
  • intelektualne usluge
 • sektor turizma u ruralnom području, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje
 • sektor tradicijskih i umjetničkih obrta, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje

Za detaljnije informacije o korištenju bespovratnih sredstava kontaktirajte Fine'sa tim koji će Vas provesti kroz cjelokupni proces projekta od razrade ideje do uspješnog završetka projekta.

Objavljeno u Finesa press
Srijeda, 07 Veljača 2018 09:16

7,5 milijuna kuna potpore za OPG Mirjan Dodlek

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dodijelila je našem korisniku OPG Dodlek Mirjan  iz Belice bespovratna sredstva u iznosu od 7.559.300,00 u okviru  podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”, operacije 4.1.1. “ Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti PG – voće i povrće“. Korisnik je u suradnji sa stručnim timom Finesa Grupe d.o.o. pripremio projekt rekonstrukcije postojećeg skladišta, nabavke nove opreme i poljoprivredne mehanizacije ukupne vrijednosti  16.385.699,00 HRK. Provedbom predmetnog projekta unaprijedit će se i modernizirati proizvodnja kao i otvoriti nova radna mjesta.

Čestitamo našem klijentu i želimo mu puno uspjeha u daljnjem poslovanju!

Objavljeno u Finesa press
Utorak, 06 Veljača 2018 15:21

22,2 milijuna kuna potpore za Dukat d.d.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi , ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je konačne rezultate natječaja iz operacije 4.2.1. gdje je naš klijent Dukat d.d. kroz program Ruralnog razvoja., operacija 4.2.1.

Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima,  a u okviru projekta „Modernizacija tvornice Bjelovar” dobio bespovratna sredstva u iznosu od 22.200.000,00 HRK, dok ukupni iznos projekta iznosi 44.400.000,00 HRK. Projekt korisnika Dukat d.d. izabran je za dodjelu bespovratnih među ukupno 7 projekata koji su odabrani za financiranje. Stručni tim Finesa Grupe d.o.o. zajedno sa klijentom pripremio je projekt koji je prvenstveno usmjeren na modernizaciju i unaprjeđenje proizvodnih procesa u Tvornici Bjelovar kroz ulaganja u nove strojeve i proizvodne linije te kroz izgradnju novih skladišnih kapaciteta.

Čestitamo našem klijentu i želimo mu puno uspjeha u daljnjem poslovanju!

Objavljeno u Finesa press

 

Finesa-grupa.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.