+ (385) 42 492 950         Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.      

Sadržaj izdvojen po datumu: Travanj 2018

Vinogradarstvo i podrumarstvo „Štampar“ iz Štrigove je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt „Povećanje konkurentnosti implementacijom tehnološki modernizirane opreme“ koji je prijavljen na javni poziv E-impuls ... više

Objavljeno u Finesa press

HUP Udruga profesionalaca za fondove EU je organizirala radionicu o mogućnostima financiranja za poduzetnike, koja je održana u Zagrebu, 19. travnja 2018. godine za članove HUP-a kao i sve ostale zainteresirane.

Predstavnica Fine'sa Grupe je u suradnji s predstavnicima još dvije konzultantske kuće okupljenima predstavila mogućnosti za sufinanciranje poduzetničkih projekata iz EU fondova uključujući natječaje Programa ruralnog razvoja, programa Unije te HBOR/HAMAG programa. Na kraju radionice, prisutni stručnjaci za EU fondove održali su kratke individualne konzultacije sa zainteresiranim poduzetnicima.

 20180419 102739

Predmetna radionica jedna je u nizu edukacija koje će članovi Fine'sa management consulting tima održati narednih mjeseci, stoga pratite najave te kroz prisutstvo na nekoj od radionica ishodite konkretne savjete vezano za pripremu i/ili provedbu vaših projekata.

 

Objavljeno u Finesa press

Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta objavilo je trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom (ISO i slične norme)“.

Predmetnim Pozivom želi se poduprijeti male i srednje poduzetnike da uvođenjem priznatih sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom, primjenom norma te certifikacijom povećaju svoju konkurentnost na tržištu.

Prihvatljive projektne aktivnosti su:

  • Ulaganja u pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja prema zahtjevima međunarodno priznatih norma za sustave upravljanja ili iz područja usluga (ISO)
  • Ulaganja u u pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja prema zahtjevima tržišno priznatih certifikacijskih shema (npr. FSC, HALAL, KOSHER i sl.)

Prihvatljivi troškovi sufinanciraju se po stopi do 85% prihvatljivih troškova za mikro i male poduzetnike, odnosno po stopi do 65% prihvatljivih troškova za srednje poduzetnike. Iznosi bespovratnih sredstava kreću se od minimalno 50.000 HRK do maksimalno 380.000 HRK.

Projektne prijave mogu se podnositi od 14. svibnja 2018. godine, a krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 29. lipanj 2020. godine.

Ukoliko ste zainteresirani za ishođenje bespovratnih sredstava za uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom molim Vas da kontaktirate Finesa tim na kontakt broj 042/492-950 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Objavljeno u Finesa press

Društvu GRAFKO-CASPAR d.o.o. iz Varaždina Hrvatska banka za obnovu i razvitak u suradnji s poslovnom bankom odobrila je kredit u iznosu od 5,2 milijuna kuna u sklopu financijskog instrumenta „ESIF KREDITI ZA RAST I RAZVOJ“. ESIF krediti za rast i razvoj su dugoročni investicijski krediti za male poduzetnike koji posluju duže od dvije godine, te koji planiraju ulaganja u prerađivačkoj industriji, turizmu, kreativnoj industriji i uslugama temeljenim na znanju, s niskim kamatnim stopama i bez redovnih naknada za odobrenje i korištenje kredita, a u suradnju s HBOR-om odobravaju ih Zagrebačka banka d.d., Erste & Steiermärkische Bank d.d. te Privredna banka Zagreb d.d.

Kredit je odobren za kupovinu dugotrajne materijalne imovine – proizvodno poslovnog prostora i renovaciju te za trajna obrtna sredstva u funkciji investicije. HBOR je odobrio 50% sredstava kredita iz sredstava ESIF-a po kamatnoj stopi od 0%, a drugih 50% kredita odobrila je poslovna banka po redovnoj kamatnoj stopi.

Kontaktirajte Fine'sa tim i saznajte više o mogućnostima korištenja financijskog instrumenta „ESIF Krediti za rast i razvoj“ čiji kreditni potencijal iznosi oko 200 milijuna EUR.

Objavljeno u Finesa press

Vinariji Horvat iz Svetog Urbana odobrena su bespovratna sredstva za projekt „Povećanje konkurentnosti kroz uređenje i opremanje vinarije Horvat“ u sklopu javnog poziva E-impuls iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 395.450 HRK, a odobrena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 300.000,00 HRK ... više

Objavljeno u Finesa press

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 11. travnja 2018. godine objavila Natječaj za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima iz Programa ruralnog razvoja RH. Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (na dan podnošenja Zahtjeva za potporu) koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja Zahtjeva za potporu.

Potpora mladim poljoprivrednicima u obliku bespovratnih financijskih sredstava dodjeljuje se na dva načina:

  • 372.000,00 kunaonima kojima će poljoprivreda biti glavno zanimanje i koji će biti obveznici doprinosa za socijalno osiguranje po osnovi poljoprivrede (mirovinsko i zdravstveno osiguranje) najmanje 5 godina nakon konačne isplate potpore.
  • 148.800,00 kuna  onima kojima poljoprivreda neće biti glavno zanimanje i koji neće biti obveznik doprinosa za socijalno osiguranje po osnovi poljoprivrede.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 132.597.000,00 kuna. Ovim bespovratnim sredstvima mogu se financirati mnogobrojne aktivnosti kao npr. kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata, podizanje novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i dr.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 25. travnja 2018. godine od 12:00 sati do 13. lipnja 2018. godine do 12:00 sati. Više o natječaju možete pročitati ovdje.

Objavljeno u Finesa press

 

Finesa-grupa.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.