+ (385) 42 492 950         Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.      

Sadržaj izdvojen po datumu: Svi 2018

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 28. svibnja objavila natječaj za provedbu operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“objekti malog kapaciteta za preradu mlijeka i natječaj za provedbu operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“objekti za proizvodnju ulja iz Programa ruralnog razvoja RH.

Svrha ovih natječaja je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po svakom natječaju (mini mljekare i uljare) iznosi 75.000.000 kuna.

Vrijednost potpore po projektu izgradnje/rekonstrukcije i/ili opremanja mini mljekare iznosi od 15.000 do 1.000.000 eura, dok vrijednost potpore za uljare po projektu iznosi od 15.000 do 400.000 eura, a intenzitet potpore po projektima iznosi 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

U oba natječaja, prihvatljivi korisnici su:

  • fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda
  • fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda
  • proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima koji uređuju rad proizvođačkih organizacija, pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda

Prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 23. srpnja 2018. godine od 12:00 sati do 21. rujna 2018. godine do 12:00 sati. Više o natječaju možete pročitati ovdje.

Ukoliko ste zainteresirani za ishođenje bespovratnih sredstava za mini mljekare ili uljare molimo Vas da kontaktirate Finesa tim na kontakt broj 042/492-950 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Objavljeno u Finesa press

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv „Certifikacijom proizvoda do tržišta“. Cilj Poziva je pridonijeti aktivnostima MSP-ova da dokazom kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti svojih proizvoda osiguravaju preduvjete za povećanje izvoza i ukupne konkurentnosti.

U sklopu poziva na raspolaganju je 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava mikro, malim i srednjim poduzećima, pri čemu najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 20.000 kuna, a najviša 1.000.000 kuna za sljedeće prihvatljive troškove:

  • pripremu propisane tehničke dokumentacije ukoliko istu priprema vanjski pružatelj usluge;
  • prijevod tehničke dokumentacije na strani jezik, ukoliko je neophodno za ocjenjivanje sukladnosti;
  • transport proizvoda do akreditiranog tijela za ocjenjivanje sukladnosti;
  • ocjenjivanje sukladnosti proizvoda od strane akreditiranog tijela za ocjenu sukladnosti;
  • postupak ocjene sukladnosti proizvoda i izdavanje isprava o sukladnosti od strane akreditiranog tijela za ocjenu sukladnosti;
  • troškove ispunjavanja uvjeta informiranja i vidljivosti.

Intenzitet potpore za prihvatljive troškove unutar Poziva kreće se do 65% za srednje poduzetnike te do 85% za mikro i male poduzetnike. Prijave se zaprimaju od 18. lipnja 2018. godine, a krajnji rok za dostavnu projektnih prijava je 29. lipanj 2020. godine.

Za detaljnije informacije o korištenju bespovratnih sredstava kontaktirajte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. koji je u prethodnim natječajima uspješno ishodio bespovratna sredstva te će i za Vas provesti cjelokupni proces projekta od razrade ideje do uspješnog završetka projekta. 

Objavljeno u Finesa press

Fine'sa Grupa sudjelovala je na 1. središnjem stručnom skupu vinogradara i vinara „CRO-VIN“ koji se održao od 3. i 4. svibnja 2018. godine u Svetom Martinu na Muri u organizaciji Gospodarskog lista i Društva agrarnih novinara Hrvatske. Stručni skup omogućio je sudionicima da razmjene iskustva i saznaju aktualnosti iz sektora vinogradarstva i vinarstva.

2 tomsic

Program skupa odvijao se kroz plenarna izlaganja i rad u sekcijama:
• Zakonodavstvo
• Enologija
• Agrotehnika i ampelotehnika vinograda
• Korištenje EU fonodova
Posljednja sekcija održala se na imanju Alojza Tomšića, poznatog vinara koji je i sam korisnik fondova EU-a. Konzultanti iz Finesa Grupe prezentirali su mogućnosti sufinanciranja projekata kroz aktualne natječaje iz Programa ruralnog razvoja i Vinske omotnice te su detaljnije prezentirali jedan u nizu uspješno provedbenih projekata.

3 tomsic

Fine'sa Grupa prepoznala je razloge održavanja ovakvog stručnog skupa sudjelovanjem u njegovoj organizaciji te prezentiranjem usluga poslovnog savjetovanja vodećim vinogradarima i vinarima u Republici Hrvatskoj.

Više o središnjem stručnom skupu vinogradara i vinara „CRO-VIN“ možete pročitati ovdje.

Objavljeno u Finesa press

Društvo SILMA d.o.o. iz Petkovca Topličkog je u listopadu 2017. godine potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava ... više

Objavljeno u Finesa press

 

Finesa-grupa.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.