+ (385) 42 492 950         Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.      

Sadržaj izdvojen po datumu: Lipanj 2018

Korisniku TAJER d.o.o. iz Zadra isplaćena je potpora u iznosu od 7,26 milijuna kuna u sklopu projekta „Izgradnja i opremanje pogona za preradu proizvoda ribarstva, prihvat i uskladištenje svježe i smrznute ribe, sortiranje, smrzavanje i otpremu“ ukupne vrijednosti 16,88 milijuna kuna.

Projekt je prijavljen na mjeru IV.4. „Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture“ u ožujku 2016. godine, a s provedbom projekta započelo se u ožujku 2017. godine. Početkom ove godine završeni su građevinski radovi na izgradnji pogona smještenog u Poduzetničkoj zoni Grabi, Poličnik te su instalirani i pušteni u rad svi strojevi i oprema. Nakon podnošenja Zahtjeva za isplatu i završne kontrole izdana je Odluka o isplati sredstava i izvršena je isplata na račun korisnika.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden unutar planiranog proračuna projekta te planiranog vremenskog razdoblja u suradnji s consulting timom Finesa Grupe d.o.o.

Objavljeno u Finesa press

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 14. lipnja 2018. godine po prvi puta u programskom razdoblju Ruralnog razvoja 2014-2020 objavila je natječaj za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ – provedba tipa operacije 4.2.2. „Korištenje obnovljivih izvora energije“

Prihvatljivi korisnici su mikro, mala, srednja i velika poduzeća, odnosno fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda/upisane u upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana, a registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda najkasnije kod podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu.

Prihvatljivi troškovi za sufinanciranje su:

 • građenje/rekonstrukcija i/ili opremanje objekata za potrebe vlastitih proizvodnih pogona za: proizvodnju energije iz obnovljivih izvora; prijem, obradu i skladištenje sirovina za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora; obradu, preradu i skladištenje supstrata za organsku gnojidbu s pripadajućom opremom i infrastrukturom;
 • nabava strojeva za transport i primjenu supstrata za organsku gnojidbu na poljoprivrednim površinama s pripadajućom opremom i infrastrukturom.

Intenzitet potpore iznosi 50% prihvatljivih troškova, a vrijednost potpore po projektu iznosi od 15.000 EUR do 400.000 EUR, odnosno za početnike do 200.000 EUR.

Podnošenje prvog dijela Zahtjeva za potporu moguće je od 23. srpnja 2018. godine od 12:00 sati do 21. rujna 2018. godine do 12:00 sati.

Ukoliko ste zainteresirani za ishođenje bespovratnih sredstava za ulaganje u obnovljive izvore energije molimo Vas da kontaktirate Finesa tim na kontakt broj 042/492-950 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Objavljeno u Finesa press

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 14. lipnja 2018. godine, Natječaj za provedbu Podmjere 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti« – provedba tipa operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima«, pri čemu ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 250.000.000,00 kuna.

Svrha ovog natječaja je razvoj postojeće nepoljoprivredne djelatnosti, uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.  Navedena potpora dodjeljuje se u obliku bespovratnih financijskih sredstava, pri čemu se po projektu financira do 70 % od ukupnih prihvatljivih troškova.

Najniži iznos javne potpore po korisniku iznosi 3.500 eura dok najviši iznos javne potpore po korisniku iznosi 200.000 eura u protuvrijednosti u kunama, tijekom razdoblja od tri uzastopne fiskalne godine.

U sklopu ovog Natječaja prihvatljivi su projekti za ulaganja u sektore:

 • Prerada i/ili marketing i/ili izravna prodaja proizvoda
 • Usluge u ruralnim područjima (usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima te intelektualne usluge)
 • Tradicijski i umjetnički obrti
 • te turizam u ruralnom području

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva koja prilikom podnošenja Zahtjeva za potporu moraju:

 • biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava najmanje 12 mjeseci;
 • u sektoru ruralnog turizma, sektoru prerade/marketinga/izravne prodaje proizvoda i sektoru tradicijskih i umjetničkih obrta Korisnici moraju posjedovati odgovarajući akt izdan od nadležnog tijela u skladu s nacionalnim zakonodavstvom za bilo koju djelatnost iz tog sektora;
 • Korisnici u sektoru usluga moraju posjedovati odgovarajući akt izdan od nadležnog tijela za obavljanje nepoljoprivredne djelatnosti za koju se traži potpora;
 • te moraju ispunjavati ostale opće uvjete propisane ovim Natječajem;

Prijave na Natječaj za operaciju 6.4.1. se mogu podnositi od 18. srpnja do 28. rujna 2018. godine, a više informacija možete pronaći ovdje.

Ukoliko ste zainteresirani za ishođenje bespovratnih sredstava, molimo Vas da kontaktirate Finesa tim na kontakt broj 042/492-950 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Objavljeno u Finesa press

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 11. lipnja objavila novi natječaj za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018.

Prihvatljivi troškovi su izgradnja/rekonstrukcija objekata za preradu, skladištenje i čuvanje vina, laboratorija za kontrolu kvalitete proizvoda te prezentacijskih i prodajnih objekata, infrastruktura podruma: cjevovodi, razne mreže, automatski sistemi i dr., kupnja novih strojeva i opreme do iznosa njihove tržišne vrijednosti, opći troškovi, troškovi kupnje patenata, licencija i autorskih prava te registracija zajedničkih žigova.

Korisnici mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina su:

 • poduzeća u sektoru vina (vinarije – fizičke ili pravne osobe upisane u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave)
 • organizacije proizvođača vina
 • udruženja dvaju ili više proizvođača
 • sektorske organizacije

Razina potpore iznosi do 50% prihvatljivih troškova i ovisi o veličini Podnositelja (za mikro, mala i srednja poduzeća maksimalna potpora iznosi 50%, za velika poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna EUR potpora iznosi 25 % dok za ostala velika poduzeća potpora iznosi 24%.

Minimalni iznos potpore po projektu je 5.000 EUR. Maksimalni iznos potpore po projektu je 1.500.000 EUR za mikro, mala i srednja poduzeća (uključujući i fizičke osobe), 750.000 EUR za velika poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna EUR, te 550.000 EUR za velika poduzeća koja imaju 750 ili više zaposlenih ili promet od 200 milijuna EUR i više.

Rok za podnošenje prijava je do 6. srpnja 2018., a više o natječaju možete pročitati ovdje.

Ukoliko ste zainteresirani za ishođenje bespovratnih sredstava, molimo Vas da kontaktirate Finesa tim na kontakt broj 042/492-950 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Objavljeno u Finesa press

 

Finesa-grupa.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.