+ (385) 42 492 950         Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.      

Sadržaj izdvojen po datumu: Listopad 2019

Četvrtak, 31 Listopad 2019 10:40

Sretan Vam Svjetski dan štednje!

Danas, 31. listopada, slavi se Svjetski dan štednje. Dan štednje obilježava se kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedoholičara, održan u Milanu, 1924. godine s temom vezanom za izlaz iz krize uzrokovane Prvim svjetskim ratom. I u Hrvatskoj se, na taj datum već tradicionalno održava dan štednje.

Povodom istog, donosimo Vam savjete o štednji naših financijskih stručnjaka:

• Štedi kad imaš, imati ćeš kad trebaš.

• Štednja je jako bitna ma koliko dugotrajna i dosadna izgledala. Uvijek je potrebno realno ocijeniti kolike su mogućnosti mjesečne štednje, jer kad se nakon određenog vremena vidi iznos koji ste uštedjeli, to je dodatna motivacija za nastavak štednje.

• Štednja Vam omogućava realizaciju želja i planova. Kad štedite osjećate se bolje jer je Vaša štednja ujedno i Vaše osiguranje od mogućih loših događaja u budućnosti.

• Kod štednje je najteži početak. Zato počnite štedjeti s manjim iznosima. Kuna po kuna i kasica je puna.

• Analizirajte svoje troškove i izradite mjesečni budžet. Kad odredite iznos mjesečne štednje, dio prihoda štitite od trošenja, često na nevažne stvari. Važno je dobro isplanirati iznos koji ćete štedjeti, tako da još uvijek možete bez problema podmirivati svakodnevne i mjesečne obaveze.

Definirajte ciljeve svoje štednje. Štedite za putovanje? Za investiciju? Za mirovinu? Za „crne dane“? Kad znate za što štedite, puno se lakše motivirati.

• Kad razmišljate o budućnosti, potrebno je svakako uključiti i plan za štednju, bez obzira na ciljeve štednje, a kamata koja se dobije samo je dodatan poticaj za štednju.

Odaberite pravu štednju za Vas. Štednja u „kasici prasici“, kroz bankarske depozite, obveznice, dječju štednju, investicijske ili mirovinske fondove? Odaberite što je najbolje za Vas. Pri tome vodite računa o porezima i inflaciji. Ne želite štedjeti i istovremeno gubiti novac. A ukoliko od svoje štednje želite i dobro zaraditi, svakako razmotrite projekte štednje Fine'se Credos http://www.finesa-credos.hr

Projekti štednje Fine'se Credos

Kamatna stopa na projekte štednje iznosi do 4,50% a zarada je fiksna i neoporeziva. Brojni zadovoljni korisnici naših usluga na taj su način već osigurali dodatne prihode za budućnost. S obzirom da je kamata fiksna i neoporeziva, znači da ona neće biti umanjena za razna davanja niti će se mijenjati. Možete birati isplatu kamata na godišnjoj ili mjesečnoj razini. Pogledajte usporedbu prinosa na ulaganje u projekte štednje Fine'se Credos i štednje u poslovnoj banci i uvjerite se u isplativost naših projekata štednje.

Zanima Vas? Rado bi Vam detaljnije pojasnili naše projekte štednje te pogodnosti koje oni donose, stoga nas kontaktirajte na 042 492 973 ili na 042 492 975.

74379527 2666544816743296 634068242406572032 n

Objavljeno u Finesa press
Četvrtak, 10 Listopad 2019 12:53

Mislite unaprijed i uštedite za budućnost!

Je li dugoročni pad kamatnih stopa na štednju u banci dovoljno dobar razlog da razmislite o alternativnim mogućnostima štednje?

Zbog visine kamate i poreza na štednju u banci, ona više nije isplativa. Sve niže kamatne stope na štednju u banci tjeraju građane da čuvaju novce kod kuće ili da ih preusmjere u isplative oblike štednje. U Fine'si Credos priča je drugačija. Kod nas je kamatna stopa na projekte štednje do 4,50% a zarada je fiksna i neoporeziva. Brojni zadovoljni korisnici naših usluga već su osigurali dodatne prihode za budućnost.

Usporedimo isplativost različitih oblika štednje. Tijekom godina rada uštedjeli ste 150.000 kuna te bi ih željeli sigurno uložiti kako bi uvećali vrijednost svog novca. U slučaju da se odlučite staviti novce na štednju u banci morate računati na nisku kamatu koja je umanjena za porez na štednju. Kamata će, u prosjeku, iznositi 0,30% što bi značilo da ćete, ako stavite 150.000 kn na štednju u banci, prividno zaraditi 450 kn za godinu dana, što se umanjuje za porez, prirez i inflaciju te u konačnici nema gotovo nikakve ili iznimno male zarade na uloženi novac. Ako zbog neisplative kamate u banci, novce odlučite čuvati kod kuće, novac postepeno gubi na vrijednosti jer za 100 kuna danas možete kupiti više nego za 100 kuna sutra.

U slučaju da svoj novac uložite u projekte štednje Fine'se Credos, možete ostvariti kamatu od 4,50%. S obzirom da je kamata fiksna i neoporeziva znači da ona neće biti umanjena za razna davanja niti će se mijenjati. Možete birati isplatu na godišnjoj ili mjesečnoj razini. Ako uložite u projekte štednje Fine'se Credos, 150.000 kn, za godinu dana možete ostvariti prinos od 6.750 kuna. U slučaju da odaberete mjesečnu isplatu, 562,5 kn mjesečno biti će odličan dodatak na vaša primanja. Mjesečne isplate zarade od kamate na projekte štednje idealni su dodatak prihodima bez da potrošite kunu od novaca namijenjenih za štednju.

Zanima Vas? Rado bi Vam detaljnije pojasnili projekte štednje te koje pogodnosti oni donose, stoga nas kontaktirajte na 042 492 973 ili na 042 492 975.

Objavljeno u Finesa press

 

Finesa-grupa.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.