+ (385) 42 492 950         Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.      

Sadržaj izdvojen po datumu: Veljača 2020

Utorak, 25 Veljača 2020 09:49

Pozajmice za poduzetnike

Trgovačka društva, obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koriste naše usluge financiranja kako bi osigurali uredan cash flow, nesmetano odvijanje poslovanja i realizaciju poslovnih ideja. Podrška smo im u financiranju i savjetovanju, kako bi im pomogli da naprave korak unaprijed te da osiguraju jedan od temeljnih preduvjeta za rast i razvoj svog poslovanja – optimalan model financiranja.

POZAJMICE su najčešći i najfleksibilniji oblik kratkoročnog financiranja poslovanja.

 

Klijenti ih koriste za različite namjene koje proizlaze iz njihovog poslovanja:

 • financiranje obrtnih sredstava (zaliha, proizvodnje)
 • plaćanje dobavljača
 • financiranje novih kupaca
 • financiranje povremenih (sezonskih) potreba u poslovanju
 • isplata plaće
 • plaćanje porezne obveze
 • povrat rata kredita
 • financiranje učešća u leasingu
 • financiranje učešća u investiciji
 • međufinanciranje u investiciji
 • i drugo

Vrstu pozajmice, način realizacije i isplatu sredstava, kao i rok te način povrata, maksimalno prilagođavamo klijentu i njegovim potrebama i mogućnostima.

Za sve dodatne informacije i besplatno savjetovanje nazovite nas na 042 492 959 ili na 091/2492-959. Rado ćemo odgovoriti na Vaše upite i detaljno Vas informirati. Kontaktirati nas možete i na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a ostale informacije možete saznati na našoj web stranici: www.finesa-credos.hr

Objavljeno u Finesa press
Četvrtak, 06 Veljača 2020 08:30

Može li štednja u Hrvatskoj biti isplativa?

Znate li da je oročena štednja i čuvanje novca na računu neisplativ način ulaganja u kojem se zapravo gubi novac? U Hrvatskoj su kamatne stope na oročenu štednju na rekordno niskoj razini, dok su u inozemstvu uvedene i negativne kamate. Ako se oslonimo na očekivanja, kamata u bliskoj budućnosti neće rasti.

Porez, prirez i inflacija

Uz povijesno nisku razinu kamate koja u prosjeku doseže malo iznad 0%, na neisplativost oročene štednje utječu i porezi, prirezi te inflacija. Svi štediše obveznici su plaćanja Poreza na dohodak od kapitala u visini od 12% iznosa kamate. Ulogu u dodatnom umanjivanju kamate ima i prirez. Ovisno o stopi inflacije, koja znači pad vrijednosti novca, štediši koji oročuje po trenutnom iznosu kamate, štednja će biti gubitak, odnosno, štediša će moći kupiti manje nakon isteka oročenja nego što je mogao na početku.

Recimo da šte uštedjeli 10.000 kn i stavite novac na oročenje u poslovnoj banci. Ako kamata te banke iznosi 0,30%, za godinu dana zaraditi ćete 30 kn. Zarada od 30 kn umanjiti će se za porez na štednju (12%), prirez i inflaciju.

Može li štednja u Hrvatskoj biti isplativa u nekom drugom obliku? U Fine'si Credos nudimo štednju kao nekad. Kamate naših projekata štednje kreću se od 4,00 – 4,50% a zarada je fiksna i neoporeziva. Dakle, kamata iz projekata štednje nije opterećena porezom i prirezom.

Pretpostavimo da ste uštedjeli 10.000 kn i uložite novac u projekte štednje Fine'se Credos. Za godinu dana, uz kamatu od 4,50%, zaraditi ćete 450 kn. Vaše ulaganje je transparentno uz posredstvo Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD).

Fine'sa Credos je financijska kompanija čvrstih temelja i dugogodišnjeg iskustva. Dio je Fine'se, poslovnog sustava od 10 kompanja i više od 400 zaposlenika. O pouzdanosti i uspješnosti najviše govori iskustvo naših klijenata čiji smo partner već dugi niz godina.

Javite nam se na 042 492 975  ili e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i zatražite neobaveznu ponudu, kalkulaciju ili besplatni savjet. Naši osobni savjetnici rado će Vam odgovoriti na sva pitanja i informirati Vas o svim pogodnostima projekata štednje.

Objavljeno u Finesa press

 

Finesa-grupa.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.